Recruitment Hacking – rekrytointimarkkinointia nollabudjetilla

Jos työskentelet start upissa tai markkinointihommissa, olet todennäköisesti kuullut growth hackingista. Growth hacking on lähtenyt siitä, kun aloittavilla yrityksillä ei ole ollut rahaa eikä osaamista tuotteidensa markkinointiin. Rekrytoinnin näkövinkkelistä ongelma on tismalleen sama; rekrytointiin ei usein pienissä yrityksissä ole budjettia eikä isoissa firmoissa markkinointiosastolta löydy riittävästi rekrytointimarkkinointiosaamista.

Growth hackingin oppeja voidaan soveltaa myös mainiosti rekrytointimarkkinoinnissa ja työnantajakuvan kehittämisessä. Tässä parhaat Recruitment hacking –vinkkini.

Sisältö on kuningas – mikä kiinnostaisi sinua?

Rekrytointiviestinnässä sisällön tulee olla kiinnostavaa, rentoa ja kohderyhmälle suunnattua. Jos siis toivot nykyisten työntekijöiden ja potentiaalisten uusien tai heidän kavereidensa jakavan sisältöä myös omille verkostoilleen. Verkko on tänä päivänä niin pullollaan sisältöä, että on keksittävä jotain niin mieleenpainuvaa, että yritys ja sen ihmiset sekä kulttuuri jäisivät mieleen pidemmäksikin aikaa. Tyyliltään sisällön tulee olla ihmiseltä ihmiselle kirjoitettua ilman prameita korulauseita tai korporaatioviestinnän monimutkaisia lausehirviöitä.

Sisältöä miettiessä saattaa auttaa jos esittää itselleen kysymyksen; mistä minä itse haluaisin lukea jos olisin kiinnostunut yrityksestänne työpaikkana?

Näyttökuva 2014-9-18 kello 13.54.04
Ohjelmistoyritys Arcusys on erinomainen esimerkki siitä, miten Facebook-sivulla voidaan kertoa yrityskulttuurista rennosti ilman turhaa pönötystä. https://www.facebook.com/arcusys

Think out of the box – ilmainenkin voi olla hyvä

Moni yritys tuntuu unohtaneen sosiaalisen median kanavien hyödyntämisen rekrytointiviestinnässä tai ei ole syystä tai toisesta uskaltanut vielä ”mennä sinne”. Suurin osa sosiaalisen median kanavista ovat maksuttomia ja lisäboostia rekrytoinnille voi ostaa suhteellisen huokeaan hintaan. Mitä siis vielä odottelette?

Sosiaalisen median kanavista voidaan valita tavoitteen mukaan vain ne kanavat mitkä halutaan aktivoida. Facebookista tavoittaa ihmiset eri mielentilassa kuin LinkedIN:sta ja sama pätee Twitteriin. Kannustaisin kuitenkin monikanavaisuuteen, sekä valjastamaan koko organisaation sisällöntuotannon taakse – näin myös uskottavuus säilyy ja oma henkilöstö aktivoituu samalla viestien jakamisessa.

Go viral – näin pysyt hakijoiden mielessä 24/7

Yrityksestä kiinnostuneiden määrää voi kasvattaa myös niinä aikoina kun rekrytointeja ei tehdä. Tässä voi hyödyntää niin kutsuttua ”viraali-ilmiötä”. Viraali-ilmiön luominen ei ole yksinkertaisin juttu, mutta kun sen jujun ja tehokkuuden hoksaa, huomaa yhtäkkiä ideoivansa jatkuvalla syötöllä uusia kiinnostavia tarinoita levitettäväksi. Parhaimmillaan viraali-ilmiöksi noussut uutinen tai vaikkapa bloggaus leviää nopeasti verkossa myös yritykselle tuntemattoman yleisön osallistuessa sen levitykseen.

Yritys ei itse voi valita mikä sen luomista viesteistä tai teoista nousee viraaliksi, sillä yleisöä ei voi kontrolloida.

Suomessa viraali-ilmiöiksi levinneitä juttuja ovat onnistuneet tehtailemaan erityisesti kekseliäät ohjelmistoyritykset, joista tässä nostan esiin Vincitin ja Reaktorin.

Vincit on aiemmin rekrytoidakseen voimakkaasti aloittanut käänteiset yt-neuvottelut. Viimeisimpänä Vincit on päässyt otsikoihin siitä, että se haluaa palkata naisia. Vincit on kerännyt tällä viimeisimmällä työpaikkauutisoinnillaan paljon huomiota sosiaalisessa ja muissa medioissa. Lisää vettä myllyyn heitti tasa-arvovaltuutetun selvityspyyntö, johon Vincit myös vastasi. Vincit on vuoden 2014 Suomen 1. ja Euroopan 8. paras työpaikka, jota kautta tunnettuus on muutenkin jo erittäin hyvällä tasolla.

Reaktor puolestaan ei ole tyytynyt pelkkään tarinointiin vaan luottaa hyvien, yhteiskunnallisesti merkittävien tekojen voimaan. Vuonna 2013 lanseerattu Lasten koodikoulu levisi kulovalkean tavoin verkossa ja sai tuekseen myös useita muita ohjelmistotaloja. Kesäkuussa 2014 Reaktor tarjosi työttömille mahdollisuuden maksuttomaan Scrum Master-koulutukseen. Vahvan yhteiskunnallisen kannanoton sisältämä blogikirjoitus “Ketteryys kuuluu kaikille” levisi sosiaalisten verkostojen siivillä salamannopeasti.

Blogikirjoitus on julkaistu alunperin Eminen blogissa. Jutun kuva on napattu täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s